tisdag 1 mars 2011

ikväll gäller det..vinst å mycket är vunnet :-)

Kommentar
Andreas Johansson: Scandinavium - en arena som inspirerar

Tre omgångar återstår av grundserien 2010/11. För MODO Hockey handlar det om Frölunda borta tisdag, Luleå hemma torsdag och avslutningsvis AIK borta på lördag.
Att kalla det här för en ödesmättad och avgörande vecka känns verkligen på sin plats.
- Håller med, säger MODO Hockeys assisterande coach Andreas Johansson. Vi går in i en vecka, där vi har allt i egna händer. Bara det känns fantastiskt.

Vad är det viktigaste du vill se hos dina spelare?
- Att de inte blir ängsliga. Att de i stället går ut, vågar vinna och tycker om läget som sådant. Vi möter ju också ett lag som är i exakt samma situation.
- Nu vill vi se spelare med karaktär, vilket vi sett de tre senaste omgångarna. Nu börjar ett andra slutspel med "bäst av tre".

Nyckeln i övrigt inför mötet med Frölunda?
- Framförallt gäller det att hålla den mentala balansen. Det gäller att inte vara för taggad, inte bli liten, i stället visa pondus och självsäkerhet. Vi vet hur bra vi kan spela och det räcker långt.

Ni spelar två av de tre avslutande matcherna på bortaplan.
- Rätt, men det behöver inte vara någon nackdel. Vad det gäller Scandinavium är det en kokande gryta då det gäller sådana här matcher, som alla hockeyspelare älskar.

Ni åker till Göteborg dagen före och hem först dagen efter match.
- Allt är perfekt vad det gäller förberedelser och annat. Ingen har något att skylla på. Att vi sedan gör detsamma till veckoslutet när det gäller AIK borta beror en del på att vi inte får träna hemma då Jerka (Williams) tar över Fjällräven Center.

Noterbart om laget
Noterbart är
A t t truppen som sådan är helt skade- och sjukdomsfri.
A t t målvakten Tuomas Tarkki fyllde 31 år på måndagen, den 28 februari. Chans till firande i efterskott i Scandinavium förstås.
A t t backen Anders Erikson testade lite fightegenskaper på träningen under måndagen. Facit: han bör nog ge sig på andra än målvakter, den här gången Nicklas Dahlberg.
A t t det är femte och sista grundseriemötet mellan Frölunda och MODO Hockey. Resultaten tidigare med MODO Hockeys siffror först 6-0 och 4-0 (Fjällräven Center), 0-3 och 1-3 (Scandinavium).

- MODO HOCKEY MEDIA * Patrick Edlund, redaktör modohockey.se * Hasse Andersson 2011-02-28 15:00 -

Inga kommentarer: